Heb jij je vergeet-me-nietje al geplaatst?

Sinds een paar weken zie je her en der een vergeet-me-nietje verschijnen in het profiel van een hulpbieder op wehelpen.nl. Het blauwe bloemetje maakt voor iemand met dementie of diens mantelzorger in een oogopslag duidelijk dat deze persoon de training ‘GOED omgaan met dementie’ heeft gevolgd en de signalen van dementie weet te herkennen. Want ook mensen met dementie hebben hulpvragen.

 “In twee weken al tientalen vergeet-me-nietjes!”
Coen, directeur en mede-initiatiefnemer van WeHelpen: “Het aantal mensen met dementie groeit hard. Een klein gebaar kan grote impact hebben op hun leven en dat van hun mantelzorger. Door bijvoorbeeld een keer een wandeling te maken met de hond, heeft de mantelzorger meer tijd om voor het eten te zorgen. Of door samen met de persoon met dementie ergens een kopje koffie drinken, zodat de mantelzorger een momentje voor zichzelf heeft. Via de GOED-training leer je hoe je het beste kan omgaan met iemand met dementie. Ik heb met plezier het vergeet-me-nietje aan mijn profiel toegevoegd. En ik deed dat niet alleen: je ziet steeds meer bloemetjes op wehelpen.nl!” 

Wat is de ‘GOED omgaan met dementie’-training?
In deze online training leer je signalen van dementie herkennen. Ook krijg je tips hoe je op de juiste manier contact legt. De training wordt aangeboden door Samen dementievriendelijk. Samen met WeHelpen zet Samen dementievriendelijk zich in voor een dementievriendelijke buurt. 

Ook iemand bij jou in de buurt een handje helpen met kennis van dementie? 
De gratis online training is in minder dan 15 minuten te volgen op de website van Samen dementievriendelijk. Meer informatie over deze samenwerking en de mogelijkheden voor jou vind je hier